Savanorystė įgalinanti veikti

Lietuvos galia – renginys „Savanorystė įgalinanti veikti”. Keletas strategiškai svarbių susitikimų su Laura Milčienė, Gelbėkit vaikus/Save the Children Lithuania veiklos ir kokybės direktore, bei Vilija Milčiūtė, Jaunimo savanoriška tarnyba programos vadove.

Pokalbiai apie bendrystę, asociacijos „Mes kitokie vaikai” paslaugų plėtimo strategijas bei jaunimo savanoriškos tarnybos akreditacijos subtilumus.

Read More

Partnerystės sukaktis

Kovo 20 dieną sukanka lygiai metai, kai Asociacija Mes kitokie vaikai yra Asociacijos Lietaus vaikai narys ir strateginis partneris. Mums tai dar vienas laiptelis į profesionalumą, o Lietaus vaikų komandai stiprybės, jėgų ir įkvėpimo, praminant takelį į platų vieškelį ypatingųjų poreikių girioje!

Unikalus žmogus: kitoks požiūris į autizmą

„Tu privalai pasikeisti.“

„Atkakliai kartodami tokias frazes perduodame pranešimą: „Tau nepavyksta. Tu viską gadini.“ Taip slopiname savigarbą ir galiausiai – pasitikėjimą. Vaikas negali pasitikėti kitais žmonėmis, kad šie jį suprastų ir palaikytų. Vaikas negali patikėti, kad pasaulis yra saugi vieta. Dėl to nerimas tik didėja.“ (Ištrauka iš knygos „Unikalus žmogus“).

Read More